Vicepremierul Gabriel Oprea nu a negat miercuri informatia pe surse potrivit careia de la inceputul anului masina sa a efectuat 1.500 de misiuni de urgenta, adica misiuni care au nevoie de coloana oficiala.

"Am avut mai multe deplasari si .... se stiu la parchet, tot timpul pentru a-mi face datoria", a raspuns ministrul de Interne, la iesirea de la sediul Parchetului, unde a fost audiat de procurori in dosarului mortii politistului Bogdan Gigina.

Digi 24 a relatat in urma cu o zi ca masina ministrului de Interne Gabriel Oprea a efectuat, de la inceputul acestui an, 1.500 de misiuni de urgenta, adica misiuni care au nevoie de coloana oficiala. Fiind vorba despre 292 de zile in care masina a fost in situatii de urgenta, in urma unui calcul, rezulta ca Gabriel Oprea a avut, in medie, cinci misiuni urgente pe zi de la inceputul lunii ianuarie si pana acum.

Digi 24 aminteste ca trebuie tinut cont de faptul ca in aceasta perioada Gabriel Oprea a fost de doua ori prim-ministru interimar, asta inseamna ca in decurs de 35 de zile ar fi avut drept la coloana oficiala.

Potrivit legii, doar patru persoane beneficiaza de coloana oficiala: presedintele tarii, premierul si presedintii celor doua camere ale Parlamentului. Ministrul de Interne beneficiaza de coloana oficiala doar in situatii de urgenta.