Gabriel Oprea a plecat mirecuri de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in jurul orei 18,15, dupa ce a fost audiat timp de o ora si 20 de minute, in calitate de martor, in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, care a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce insotea coloana oficiala a vicepremierului. Nici la iesire Oprea nu a dorit sa explice de ce avea o coloana oficiala si unde se indrepta, sustinand insa ca nu a "avut nimic in plus fata de tot ce au avut toti ceilalti ministri de Interne".

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

"Am raspuns la toate intrebarile, eram in timpul serviciului, imi faceam datoria", a spus el.

La intrebarile insistente ale ziaristilor legate de traseul coloanei oficiale, acesta s-a marginit sa spuna ca pleca de la "o institutie a statului roman". "Nu am voie sa spun mai mult decat am declarat", a sustinut el.

In ceea ce priveste coloana oficiala care ii insotea masina, "nu am avut nimic in plus fata de tot ce au avut toti ceilalti ministri de Interne", a spus Gabriel Oprea.

-------------------

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Bogdan Gigina a fost inmormantat in 23 octombrie, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi in uniforma.

Parchetul Capitalei face cercetari pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina, in ancheta fiind cerute de la MAI, Politia Capitalei si Politia Romana actele normative interne care reglementeaza cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficiala din care facea parte politistul Bogdan Gigina si date cu privire la componenta coloanei la momentul accidentului. Anchetatorii sustin ca, pana acum, au primit doar partial informatiile solicitate.

In ancheta, procurorii au facut cercetarea la fata locului, au primit date privind autopsia medico-legala si au ridicat imaginile inregistrate de camerele de supraveghere, in vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care facea parte politistul Bogdan Gigina. De asemenea, au fost solicitate si datele stocate cu privire la comunicatiile interne ale politistilor implicati in deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului.

Procurorii au audiat persoane care aveau cunostinta despre imprejurarile in care s-a produs accidentul de pe strada Stirbei Voda, respectiv politistii din coloana si cei aflati in intersectie, muncitorii care efectuau lucrarile de reparatii, precum si alti martori aflati in zona. Alte persoane care au cunostinta despre circumstantele in care s-a produs accidentul urmeaza sa dea declaratii.

Anchetatorii au solicitat si documentatia privind efectuarea lucrarilor de reparatie de la locul producerii evenimentului, printre care actele de autorizare, contractele incheiate, procedurile de executare a lucrarii, inclusiv elementele de semnalizare si siguranta specifice.

Totodata, va fi facuta expertiza tehnica a motocicletei pe care o conducea Bogdan Gigina, se va stabili dinamica producerii accidentului si vor fi analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona accidentului.