Joi, vremea va fi in general frumoasa, iar valorile termice se vor mentine usor peste cele obisnuite in vest, in nord-vest si in centru si vor fi apropiate de cele normale pentru sfarsit de octombrie in celelalte zone, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax. Cerul va fi variabil, cu innorari la inceput in regiunile sud-estice, apoi si in cele sudice unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burnite.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 18 grade, iar cele minime intre -1 si 9 grade, mai scazute in depresiunile intramontane, pana in jurul valorii de -5 grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata, iar spre sfarsitul intervalului izolat se va produce bruma, in special in zonele depresionare din nord si din centru.

La Bucuresti, valorile de temperatura vor fi apropiate de cele obisnuite pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea, cand vor fi si conditii de ceata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 13...14 grade, iar cea minima de 3...5 grade.

Vineri, desi valorile termice vor fi in scadere usoara in majoritatea regiunilor, vremea va fi apropiata de mediile climatologice ale perioadei in vestul, nord-vestul si centrul tarii. Cerul va avea unele innorari, mai ales in cursul zilei, in regiunile sudice, unde cu totul izolat vor fi posibil ploi slabe sau burnite, iar in celelalte zone va fi variabil la senin.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona litoralului si in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 17 grade, iar cele minime intre -6 grade in estul Transilvaniei si 8 grade in Dealurile Vestice. Pe spatii mici, in zonele joase de relief, se va semnala ceata.