60 de politisti de investigare a criminalitatii economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, efectueaza 32 de perchezitii la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane banuite de comiterea mai multor infractiuni de natura economica, informeaza Politia Romana

Perchezitiile sunt facute in Bucuresti si judetele Prahova, Bihor si Mures, actiunea vizand un grup infractional specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.

In fapt, urmare sesizarii Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor s-a stabilit ca prin intermediul a 22 de societati comerciale, suspectii au creat circuite comerciale fictive, avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat, in vederea obtinerii unor beneficii materiale substantiale.

In baza facturilor fictive de achizitii emise de firmele "fantoma", administrate de catre suspecti, a fost dedus in mod nelegal T.V.A. si s-au fi sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ 31.400.000 de lei.

De asemenea, sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar nelegal si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de peste 97.341.000 de lei. In vederea recuperarii prejudiciului sunt in curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile.