Mercurul termometrelor a coborat, miercuri dimineata, la Miercurea Ciuc, pana la minus 8 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din tara inregistrata in aceasta toamna, in zonele locuite.

Meteorologul de serviciu Adrian Pasol, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru Agerpres ca valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat datorita fenomenului de inversiune termica, in conditiile in care la statiile de munte, pe creste, a fost mai cald decat in Harghita. Potrivit sursei citate, la Varfu Omu s-au inregistrat minus 3 grade Celsius, iar la Balea Lac s-a consemnat minus un grad Celsius.

Si in celelalte localitati harghitene s-au inregistrat temperaturi negative. La Toplita si Joseni au fost minus 6 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a aratat minus 1 grad Celsius.

Meteorologul Adrian Pasol a mai spus ca in urmatoarele doua zile vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil, iar noaptea temperaturile vor fi scazute.

Este pentru a doua oara in aceasta luna cand la Miercurea Ciuc se inregistreaza cea mai scazuta temperatura din tara, dupa ce in data de 23 octombrie mercurul termometrelor a aratat minus 5,1 grade Celsius.

Minima absoluta a lunii octombrie, in Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1988, tot la Miercurea Ciuc, iar maxima a fost de 30,6 grade Celsius si s-a consemnat in 1955.