Un barbat de 42 de ani a fost surprins de aparatul radar cand conducea un autoturism cu o viteza de 131 de kilometri pe ora in municipiul Bacau, politistii constatand ca soferul consumase alcool, astfel ca i-au retinut permisul de conducere si i-au deschis dosar penal, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bacau, un barbat a fost prins in trafic, luni seara, pe Calea Republicii din municipiul Bacau, in timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de kilometri pe ora, depasind astfel limita legala in localitate cu peste 80 de kilometri pe ora.

Politistii l-au oprit pe sofer, iar in momentul legitimarii acestuia au constatat ca barbatul emana halena alcoolica, astfel ca l-au testat cu aparatul etilotest.

"In urma testarii alcoolscopice a conducatorului auto, aparatul a indicat o valoare de 0,78 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. In consecinta, barbatul a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau in vederea recoltarii de mostre de sange pentru stabilirea alcoolemiei", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Narcisa Butnaru.

Politistii i-au retinut barbatului permisul si i-au intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului.