Elena Udrea, val de amenintari: Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 27 octombrie 2015, 17:54 Actualitate | Esenţial


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Elena Udrea a amenintat in repetate randuri intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca va spune in curand "lucruri" in legatura cu dosarele sale penale, cu fostii colegi sau despre oameni din SRI si DNA. Udrea a anuntat si ca scrie o carte in care va spune "foarte multe lucruri", la fel cum va spune in fata procurorilor si in noul dosar penal, in care e acuzata ca ar fi luat mita de la Bogdan Buzaianu.

In interviul-fluviu, Elena Udrea a mai spus ca "nu sunt și nu am fost niciodată patron, proprietar al acestui ziar (Evenimentul Zilei - n.red.), nici minoritar, nici majoritar". Ea a explicat si relatia cu Traian Basescu si absenta de la congresul PMP din week-endul trecut.


Declaratiile amenintatoare ale Elenei Udrea:

  • Lucrurile pe care am să le spun acum, în acest nou dosar al meu, o să le spun
  • Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA
  • Eu o să spun mult mai multe, de aceea am și zis că de data aceasta sunt lucruri pe care vreau să le spun
  • Sunt lucruri pe care abia aștept să le povestesc procurorilor
  • Eu am început să scriu o carte la care recunosc că, așa, mai spre vară, am încetinit ritmul, dar evident că o voi termina, și acolo voi spune foarte multe lucruri
  • Rares Bogdan mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal


Cele mai importante declaratii ale Elenei Udrea, pe larg:

- Elena Udrea: Eu nu am aflat cu surprindere că am un nou dosar penal. Însă acuzația că aș deține „Evenimentul zilei” a fost și pentru mine neașteptată. Nu sunt și nu am fost niciodată patron, proprietar al acestui ziar. Nici minoritar, nici majoritar, așa cum nu am fost niciodată proprietar la B1, la Realitatea sau la RTV.

- Da, de 11 ani, Traian Băsescu mă tot abandonează și mă ține în brațe, dacă ar fi să mă iau după ce spune presa! Nu am fost la Congres pentru că nu mai sunt membru al Mișcării Populare și pentru că, în momentul de față, proiectele mele nu sunt legate de activitatea politică. Sunt proiecte care țin de activitatea de parlamentar și sunt preocupată de a demonstra, în dosarele penale întocmite de DNA, că acuzațiile sunt neadevărate și că unele sunt făcute cu rea-credință.

- Dacă vorbim de ultimele acuzații aduse de către Parchet, lucrurile sunt ceva mai elaborate. Dacă procurorii m-ar fi chemat înainte să înceapă acest circ cu arestarea preventivă, ar fi constatat că sunt lucruri pe care le știu și le-aș fi spus, așa cum o voi face. De data aceasta, spre deosebire de Gala Bute unde habar n-aveam de ce spuneau ceilalți inculpați, acum știu niște lucruri și le voi spune. Doar că procurorii, în planul lor de a mă mai aresta încă o dată, au cerut arestarea mea preventivă fără ca măcar să mă audieze.

- Dar nu ne puteți spune acum măcar o parte din ce doriți să le spuneți procurorilor?
Nu pot, tocmai pentru că nu am dat o declarație în fața procurorilor, iar dosarul este secret. Nu am de gând să ascund nimic, sunt lucruri pe care abia aștept să le povestesc.

- Este exclus să-i fi pretins vreodată sau să fi luat vreodată vreun ban de la domnul Buzăianu, nu 5 milioane, nu 500.000 de euro, nici măcar 5 euro! Pe domnul acesta, așa cum am mai spus, nu l-am văzut decât o dată, în 2005.

- V-a denunțat Dorin Cocoș? Nu. Totul e pornit de la Ana Maria Topoliceanu, în februarie. Dorin Cocoș dă declarații în ambele dosare, dar el nu face denunțuri.

- Singura persoană pe care eu am numit-o în funcție a fost Ana Maria Topoliceanu, restul au fost oameni aduși de partid. Nu au fost oamenii Elenei Udrea... Mă refer la domnul Nastasia. Eu sunt convinsă că domnul Nastasia a finanțat și organizația din care făcea parte. Deci, nu este omul Elenei Udrea, este un lider PDL care a fost propus de Organizația Prahova în Ministerul Dezvoltării.

- Deci, eu cred că ceea ce mi se întâmplă mie este o campanie direcționată, o strategie de a o reduce la tăcere pe Elena Udrea și de a o scoate cu totul din spațiul public. Argumentul meu este faptul că oamenii aceștia, care acum mă acuză, sunt aceiași în fruntea instituțiilor de 10 ani. Dacă cei de acum ar fi fost oamenii care nu ar fi ocupat aceleași funcții și înainte, ai fi spus că cei dinainte m-au protejat și, uite, au venit unii acum care au curaj să se atingă de Elena Udrea. Dar oamenii aceștia sunt aceiași.

- pe de-o parte cred că una din motivațiile pentru care a pornit toată această campanie, linșarea Elenei Udrea de către DNA și SRI, mă rog parte din SRI, este faptul că vor să arate că se dezic de cel care i-a creat și i-a pus în funcții și i-a susținut timp de 10 ani. Și, evident, că sunt acum loiali noului regim! I-am incomodat și înainte, știu și foarte multe lucruri despre ei, și am demonstrat că am curajul să le spun. Deci, logic este ca ei să încerce și decredibilizarea mea și în același timp să încerce să mă reducă la tăcere.

- Eu am început să scriu o carte la care recunosc că, așa, mai spre vară, am încetinit ritmul, dar evident că o voi termina, și acolo voi spune foarte multe lucruri. Poate și ăsta este un motiv pentru care totuși se insistă în arestarea Elenei Udrea... Mulți dintre cei pe care i-am pomenit n-au avut curaj să recunoască ceea ce eu am apucat să spun și public, însă eu nu cred că vom mai rămâne mult timp de aici încolo.

- Cu Rareș Bogdan am avut o relație relativ bună, el mi-a spus mie foarte multe lucruri și cred că acum regretă că mi le-a spus, lucruri pe care eu le povestesc în Jurnal. Cred că Rareș Bogdan acum, fiind așa cum chiar el mi-a povestit, prieten foarte bun cu domnul Hellvig, actualmente director SRI, este încurcat de faptul că mi-a făcut acele destăinuiri. Acum Rareș Bogdan apără cauza Sistemului. El este prieten cu directorul SRI, este în anturajul domnului Iohannis... Nu m-a mai prins el la putere, deci nu prea a avut ocazia, dar aveam o relație normală, atât de normală încât, v-am spus, mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal. Știu că lucrul acesta l-a scos din minți pe Rareș Bogdan pentru că evident că aflându-se putea să-i strice acest aspect, putea să-i strice buna relație cu directorul SRI, cu președintele României și așa mai departe.

- Credeți că dumneavoastră dacă ați amenința Sistemul s-ar opri anchetele astea? Ținta mea nu este să fac un șantaj. Lucrurile care sunt de spus le-am spus, lucrurile pe care am să le spun acum, în acest nou dosar al meu, o să le spun. Eu n-am făcut denunțuri, n-o să fac denunțuri, dar ce am de spus pentru a lămuri lucrurile și-n apărarea mea o să spun.

- Atât cei din CSM, cât și cei din fruntea DNA sau a Parchetului General – toți sunt numiți politic. Chiar și cei din fruntea Justiției. Despre foarte mulți știu - evident - cum au ajuns în aceste funcții și cine i-a sprijinit. Deci, ei nu sunt independenți de politic. Așa cum, atunci, erau foarte apropiați de Putere, la fel, acum, pentru a-și păstra funcțiile, sunt împotriva Puterii aceleia și foarte apropiați de Puterea actuală. Ca urmare, ei sunt dependenți de Puterea politică. Deci, fie că vorbim de acțiunile CSM sau DNA, rareori aș avea încredere să spun că sunt acțiuni absolut obiective.

Citeste aici interviul integral din Evenimentul Zilei
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8810 vizualizari

  • +12 (40 voturi)    
    Nu mai interesezi pe nimeni. (Marţi, 27 octombrie 2015, 17:57)

    ouyang [utilizator]

    Puscarie. Ia-l si pe Ponta cu tine.
    • +18 (36 voturi)    
      Sa pastreze cartea pentru brutarie (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:05)

      mb [anonim] i-a raspuns lui ouyang

      Poate mai scade ceva din pedeapsa ....
      • +2 (6 voturi)    
        30 de zile (Marţi, 27 octombrie 2015, 20:09)

        Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui mb

        asta voiam sa zic si eu
        • +4 (4 voturi)    
          lasati mai fata sa zica (Marţi, 27 octombrie 2015, 22:28)

          alin [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

          O sa ii para rau cuiva daca mai trage dupa ea la brutarie si alti trpadusi politici sau numiti politic?
        • +4 (4 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 octombrie 2015, 22:50)

          [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    • +7 (31 voturi)    
      daca va spune ce stie.., (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:09)

      lili [anonim] i-a raspuns lui ouyang

      Ar putea sa-i ia pe muuulti cu ea in psucarie... si pe T Basescu chiar...
      E Udrea a fost partenera in toate matrapazlacurile lui Cocos sau ale PDLului, pai va dati seama ce ar putea spune femeia asta la nevoie?!
      Probabil ca acum nu poate spune multe pentru ca in toate si-a bagat coada si ea... dar daca chiar o vor trimite la Targsor apoi cred ca E Udrea isi va da drumul la gura si multe mizerii se vor afla...
      Spneti, dna Udrea, spuneti tot si despre toti!
      Sa aflam o data toata mizeria din politica romaneasca!
      • +10 (22 voturi)    
        asta ori e proasta, (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:34)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui lili

        ori e proasta.
        pai daca stie atat de multe lucruri reale care ar inchide/dezvalui o gramada de hoti si hotii, si nu le-a spus pana acuma, inseamna ca e complice, prin tacere, cu respectivii.
        e pasibila in acest fel, sa-si traga o gramada de timp liber petrecut la beciul domnesc. prin hotarare judecatoreasca definitiva.
        • +6 (6 voturi)    
          tic-tac tic-tac (Marţi, 27 octombrie 2015, 21:16)

          Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui nahir

          sa bubuie clasa politica, te rog eu pisi
    • +3 (11 voturi)    
      ...fost-ai... (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:53)

      Observatore [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      ... lele .
  • +6 (28 voturi)    
    ! (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:02)

    Kpriciu [utilizator]

    Așa, Hoațo, apuca-te din timp de scris, ca vei avea nevoie de multe, multe cărți de bifat la bulau, ca să ieși mai devreme, ca becali, copos, popescu samd...!!!
  • +3 (19 voturi)    
    Pai scrie privighetoareo (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:17)

    Parzivall [utilizator]

    da tot din gusha.
  • +6 (20 voturi)    
    La cat o sa stai "parcata" (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:18)

    John M. [utilizator]

    s-ar putea sa-i intreci si pe Tolstoi si pe Hugo.
  • -4 (14 voturi)    
    Propaganda KGB ista inpotriva SRI/DNA !! (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:32)

    Clanul Cocosi /Udrea ameninta SRI-DNA ! [anonim]

    Clanul Mafiot Cocos /Udrea ameninta , avertizeaza si in ultimul rand santajaza SRI -DNA .

    Propaganda KGB ista in potriva Statului de Drept ,inpotriva unei Democratii consolidate care la randul ei este cel mai valabil Partener al SUA/NATO /UE in Europa de SUD /EST .

    Vladimir Putin (KGB) a activat toti Agentii Pro Rusi , pro Coruptie (fosti secu si PCR )pe teritoriul al Romaniei ca sa distruga lupta anti Coruptie . Coruptie de care sa folosit Moscova ca sa distruga economia romaneasca si sa ia influenta directa asupra decisilor esentiale .Ucraina a demonstrat din nou Strategia Klremlinului Rosiu actual in fostele Tari ocupate de armata rosie .

    Elena Udrea este Agent KGB plasat de Moscova langa fostul Presedinte Traian Basescu , finantata si acoperita de celula Cocos !
  • +2 (14 voturi)    
    carte (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:45)

    traiang [utilizator]

    Are un tupeu de speriat nimic nu o linisteste nici statul la tubulatura ,nimic Pai sa scrie o carte cum a facut stadioane in panta,parcuri prin sate unde nici nu ajungi decat cu 4x4, fel de fel de piste de schi ,purcoiul de euro Dar cel mai bine ar fi sa se rezerve cand o fi la mititica sa devina si ea intelectuala ca ceilalti ,,scriitori'' ascunsi la bulau Lasa-ne !!!
  • +5 (13 voturi)    
    Prima data... (Marţi, 27 octombrie 2015, 18:54)

    MyGame1 [utilizator]

    Prima data a acuzat DNA, SRI si masonii. Acum menționează doar DNA si SRI. Sa înțeleg ca așa cum amenință ea acum a fost si ea amenințată si a renunțat sa menționeze si masonii? Din păcate pentru ea, la ea, amenințările au facut-o sa tacă, in schimb amenințările ei nu mai sperie pe nimeni.
  • 0 (8 voturi)    
    Povesti de adormit..... (Marţi, 27 octombrie 2015, 19:00)

    Iulia [anonim]

    Pai, ne mai miram de unde povestea ,,Petrica si lupul''!
    Iata, madam in personaj principal...Petrica si o sa strige ca vine lupul...vine lupul, iar cand o veni, o sa fie prea tarziu...cel putin pentru credibilitate!
    Mai lasa-ne madam ca ne-am saturat de atatia importanti in tara asta!
    daca ai de zis, spune, iar daca nu, (ca la cununie) pe veci sa taci!
  • +4 (8 voturi)    
    hahaha, cata manie proletara (Marţi, 27 octombrie 2015, 19:17)

    nash pandelica [utilizator]

    la postacii kaizarului, obijnuitii hn. ! :)
    totusi, multora le tremura izmenele, caci, mai draga, nutzi are dreptate in ce priveste dependenta de politic.
    toti ajung acolo, dependenti de votul politicienilor, sau de sprijinul barosanilor politici.
    pupatu' in piatza 'dependentii nu'i ceva nou in politichia de dumbovitza. parol, moncher.
    restul, nu'i treaba noastra e a dnei nutzi si a justitiei.
    rolul chibitului il stiti. :)
  • +6 (6 voturi)    
    Am o singura intrebare! (Marţi, 27 octombrie 2015, 19:20)

    gigi marga [anonim]

    DE CE toti "oamenii de bine" (dupa spusele lor) incep sa scrie carti despre hotzomani / escroci / parlamentari / trafic de influentza / etc. NUMAI DUPA ce ajung la inchisoare?!? sau ma rog, in zona Beciului Domnesc?

    De ce n-au facut-o atunci cand au ajuns "acolo sus" (n.r. nu este vorba despre ceruri) si au vazut/constatat neregulile, pentru ca de asta i-au votat oamenii, ca sa mearga acolo in parlament si sa-i reprezinte cu CINSTE (adica printre altele sa fie si cinstiti fata de alegatori)?

    Nu cumva ar trebui sa legiferam ca nu ai voie sa devii politician pana cand nu ai trecut pe la mititica?

    Scuze, am realizat ca nu m-am tinut de cuvant si e vorba de mai mult de o intrebare, dar as fi multumit si cu un singur raspuns (la prima)
  • +3 (7 voturi)    
    Spune-le tu, fata! (Marţi, 27 octombrie 2015, 19:26)

    bigbrother [utilizator]

    Si apoi da-le cu Luis si cu Vuitton in cap, sa invete toti nenorocitii sa ca ca ea nimeni nu este.

    Intr-o nota mai normala, ma gandesc ca fata are destula munitie pe teava ca sa scoata cateva romane de succes cu actorii politici de azi care probabil acum chitaie nervos prin colturi. Pana la urma si fictiunea poate contine un sambure de adevar, iar cum la noi viata bate filmul, vom avea divertisment pe cinste in toata media.

    Din partea mea, sa spuna tot si sa-i aduca pe toti in fata justitiei. Iar cand se va trage linia la sfarsit, sa-i inchidem pe toti gusterii astia undeva si sa pierdem cheia.
  • -1 (7 voturi)    
    Du-te (Marţi, 27 octombrie 2015, 19:59)

    Jean Phoutaille Marais [anonim]

    Mergi hetaira si poarta-ti rusinea.
  • 0 (6 voturi)    
    da scrie (Marţi, 27 octombrie 2015, 20:13)

    chiuariu [utilizator]

    si de la partid. stii cum e - partidul e-n toate, ...
  • 0 (8 voturi)    
    astupati urechea! (Marţi, 27 octombrie 2015, 20:37)

    inchideti gura [anonim]

    nu ma asteptam sa vad atata prostie pe hn sincer ..... imi explica si mie cineva de ce ati sarit in capul ei sa taca!? de ce va deranjeaza daca spune tot despre mocirla trecuta si actuala?! ce facem stimabililor, ne comportam ca niste comunisti veritabili si ne astupam o ureche!? spiritul HN era tocmai invers, sa se asculte parerile si opiniile tuturor. ce conteaza ca leana e hoata, asta inseamna ca nu are dreptul sa vorbeasca? va comportati exact ca niste omeni slabi care vor sa auda doar ca totul merge bine. credeam ca asta e specific doar usl-istilor insa acum imi amintesc ca de fapt majoritatea actuala de pe hn e formata din fosti uslisti. mai oamenilor, ascultati ce zic toti si nu-i credeti pe niciunul! din mai multe minciuni poti sa descoperi adevarul (asta daca va mai aducti aminte de problemele de logica de tipul asta, destul de populare prin cartile de logica si matematica). ar mai fi totusi o posibilitate, majoritatea sunteti certati cu logica si matematica...
    • +1 (3 voturi)    
      Cred ca... (Marţi, 27 octombrie 2015, 21:20)

      MyGame1 [utilizator] i-a raspuns lui inchideti gura

      Cred ca ai citit alte comentarii
      • 0 (0 voturi)    
        daca gandesti (Miercuri, 28 octombrie 2015, 9:28)

        gogu [anonim] i-a raspuns lui MyGame1

        daca gandesti ca ai citit comentarii proaste , de lacei care habar nu au ce spun , daca te iei dupa astia ca oaia dupa berbec , daca ai avea cap sa judeci si sa spui parerea singur Nu dupa alte comentarii -- atunci sa scrii aici si sa poti sa fii in stare sa judeci ceva corect
  • +4 (4 voturi)    
    Hai cu denunturile! (Marţi, 27 octombrie 2015, 20:54)

    Omega66 [anonim]

    Nu inteleg ce o mai opreste. Hai cu denunturile!
    • 0 (2 voturi)    
      .... (Marţi, 27 octombrie 2015, 22:03)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Omega66

      Am mai auzit asta si in iarna.
  • 0 (2 voturi)    
    ha (Marţi, 27 octombrie 2015, 21:55)

    Adrian_1234 [utilizator]

    tot ce retin de aici ca s-a apucat sa scrie o carte
    deci stie ca intra asa ca se apuca sa scrie sa iasa mai repede
  • +2 (2 voturi)    
    Cine te-a oprit (Marţi, 27 octombrie 2015, 21:57)

    batmanss [utilizator]

    pana acum ca sa denunti matraprazlacurile din politica ? De spus poti spune multe duduie, dar poti demonstra ? Te comporti ca un țânc prins cu minciuna ,"las ca stiu eu, si tu nu numai eu", etc . Simti cum te afunzi ușor in nisipurile miscatoare ale politicii românești si vrei sa -i sperii si pe alții doar doar ti-o intinde careva o funie de salvare. Ia spune , pana unde te-ai afundat ? Pana la nas ? Ca d'aia te scarpini banuiesc. Apoi ce credibilitate ai avea daca te apuci de scris o carte ? Cine crezi ca o va citi ?
  • 0 (2 voturi)    
    penibil (Marţi, 27 octombrie 2015, 23:03)

    ..13 [utilizator]

    zau,mai bine tace...Viata este mai frumoasa cu Elena Udrea tacuta... SA ii lase pe procurori si judecatori sa isi termine treburile si mai apoi sa revina...

    regrete pentru ca intareste bancurile cu si despre blonde...
  • +1 (1 vot)    
    ori/ori (Marţi, 27 octombrie 2015, 23:21)

    nedumerit-muuult [anonim]

    1. ori va spune adevaruri si atunci de ce ii sare redactia in cap? E ADEVARUL O AMENINTARE??? stranie logica
    2. ori va spune minciuni si atunci 'ce mai kikirez galceava"???

    E CUMVA CEVA panica pe undeva?
  • +1 (1 vot)    
    Scuipă Leano! (Miercuri, 28 octombrie 2015, 0:35)

    AlinL [anonim]

    Leano, dacă ai ceva de spus, spune și nu ne mai aburi. Am priceput cu toții că încerci să îi convingi pe ăștia cu musca pe căciulă să dea înapoi. Problema e că nu ei fac jocurile acum.

    Singura ta șansă e să spui tot. Scuipă Leano, scuipă tot! Dacă ești cuminte și spui tot poate ni se face milă de tine. Pentru binele tău, sper că ai ce spune, altfel e groasă rău.
  • -1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 28 octombrie 2015, 0:47)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    egocentrica (Miercuri, 28 octombrie 2015, 11:02)

    revo [anonim]

    "Deci, eu cred că ceea ce mi se întâmplă mie este o campanie direcționată, o strategie de a o reduce la tăcere pe Elena Udrea și de a o scoate cu totul din spațiul public".
    Asteia i se pare ca e buricul pamantului, dar nu este decat marginea santului: barfe, barfe, barfe. I-a spus ei ceva nu stiu cine, si ea i-a spus lu' cutare, si o sa spuna ea procurorilor... nimicuri.
    Fatuca, nu esti decat diversiune. Esti blonda, apetisanta, cu gura mare (fara sa spui nimic), esti doar o momeala pentru presa care trebuie hranita cu ceva scandal, esti praful in ochi aruncat cetatenilor care nu trebuie sa-si dea seama de tacerea cumplita care s-a asternut asupra DNA, ANI si Procuraturii. Menirea ta este sa faci spectacol pentru prostii care ar trebui sa iasa in strada si sa dea de pamant cu tradatorii din PNL si Iohannis, pt. ca USL TRAIESTE!!!! Si inca foarte bine, pentru vesnicie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by