In jur de 150 de persoane au protestat, luni seara, in Piata Victoriei impotriva vicepremierului Gabriel Oprea si au cerut demisia acestuia. Manifestantii au scandat "Nu e Oprea la ciolan interesul national!", "Jos Oprea","Oprea face crime, Ponta il sustine" si au afisat pancarte pe care scria "Oprea a ucis pe Stirbei", "Un neanderthalian pentru Romania" si "Cosmin ai murit in <>". Protestul a inceput in jurul orei 18 si a durat aproximativ 2 ore. Este a doua iesire in strada impotriva vicepremierului dupa ce, duminica, circa 1000 de oameni au protestat in Piata Universitatii.

Protest impotriva lui Gabriel OpreaFoto: Hotnews
  • Protestatarii au inceput sa se adune in jurul orei 18.00 in Piata Victoriei. In jurul orei 19.20 oamenii au inceput sa paraseasca piata.
  • 19.40 Cei ramasi in Piata Victoriei au inceput sa cante imnul national. La aceasta ora in piata mai sunt circa 60 de oameni.
  • 20.05 Protestul s-a incheiat fara incidente.

Hotnews va prezinta in continuare imagini de la protestul impotriva ministerului de Interne Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a prezentat, luni, primele explicatii oficiale in cazul politistului Bogdan Gigidna care a murit saptamana trecuta dupa ce a cazut intr-o groapa in timp ce deschidea coloana oficiala a vicepremierului.

Oprea a sustinut ca martea trecuta nu a stiut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala. "Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe... Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat", a declarat vicepremierul, in prima interventie publica dupa moartea politistului de la rutiera, Bogdan Gigina.

Oprea a respins si "acuzatiile iresponsabile ale unor lideri politici" si a spus ca "speculatiile potrivit carora as fi incalcat legea sau ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal sunt complect nefondate".

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca "MAI si structurile subordonate acorda sprijin activ pentru desfasurarea anchetei si vom pune la dispozitia Parchetului toate documentele si informatiile solicitate", dupa ce ieri Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti anuntase duminica intr-un comunicat de presa ca au primit doar "partial" informatiile solicitate.

Vicepremierul Oprea a mai spus ca a facut "tot ce era omeneste posibil la acel moment pentru salvarea vietii lui Bogdan".

Oprea a refuzat sa raspunda intrebarilor puse de ziaristi la finalul declaratiei de presa.