Motociclisti din Transilvania au organizat duminica, incepand cu ora 16.00, un mars comemorativ prin municipiul Cluj-Napoca in memoria politistului Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata in misiune, martea trecuta, in timp ce deschidea calea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea. Marsul motociclistilor a fost urmat, la ora 17.00, de un miting de protest fata de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, in Piata Unirii din Cluj, potrivit Mediafax.

Organizatorii marsului motociclistilor de la Cluj au subliniat intr-un comunicat ca imprejurarile in care a avut loc accidentul soldat cu decesul politistului Bogdan Gigina au ramas "cu un grad de incertitudine": "Agentului Bogdan Gigina de la Brigada Rutiera a Capitalei i s-a curmat viata prematur, in timpul serviciului, cand a cazut intr-o groapa, aflandu-se pe motocicleta. El participa la o misiune de fluidizare a traficului pentru trecerea unei coloane oficiale. Imprejurarile in care a avut loc regretatul incident au ramas cu un grad de incertitudine. Avand in vedere solidaritatea si unitatea motociclistilor, dar si riscurile la care suntem expusi, colegii motociclisti din Transilvania doresc sa ii aduca un ultim omagiu si cele mai sincere condoleante lui Bogdan Gigina prin organizarea unui mars comemorativ."

Marsul a inceput la ora 16:00 in fata Salii Sporturilor "Horia Demian" din Cluj, motoclistii strabatand apoi mai multe strazi, atat din centrul municipiului, cat si din cartierele Marasti, Gheorgheni si Zorilor.

De la ora 17:00 a avut loc in Piata Unirii un miting de protest prin care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea din toate functiile executive pe care le ocupa.

"Sa nu lasam abuzul de putere nesanctionat! Consideram total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de Interne si vice-premier in Guvern. Suntem indignati vazand tentativele de musamalizare a tragediei de catre reprezentanti ai guvernului, ministerului si unei parti a mass-mediei. Deplangem moartea la datorie a unui tanar politist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se afla in culpa morala si institutionala. Dorim o ancheta libera de influenta politica si realizata in deplina transparenta. Dar, inainte de acest lucru, cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate functiile executive pe care le ocupa", se arata intr-o postare pe Facebook a initiatorilor actiunii.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminica, primul raspuns oficial legat de ancheta privind moartea politistului Bogdan Gigina, care insotea coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea, sustinand ca MAI si ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei.

"Ca raspuns la solicitarile mass-media referitoare la circumstantele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., in urma caruia si-a pierdut viata politistul Bogdan Cosmin Gigina, Directia Informare si Relatii Publice transmite urmatoarele: Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o ancheta in care se fac cercetari privind cauzele si imprejurarile producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedura Penala, privind Competenta Procurorului, "procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege", arata MAI, intr-un comunicat de presa transmis duminica, la cinci zile dupa accident.

Ministerul a mai precizat ca, potrivit prevederilor legale, "MAI si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice sau prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei".

Ministerul Afacerilor Interne mai arata ca "respecta intocmai prevederile legale si acorda sprijin activ tuturor institutiilor abilitate sa solutioneze aceasta cauza".