Un protest impotriva vicepremierului Gabriel Oprea este anuntat pentru duminica, la ora 14:00, in Piata Universitatii, la fantana. "Nu abuzului de putere! Oprea, demisia!", este apelul lansat de organizatorii protestului, pe Facebook.

"Consideram total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne si vice-premier in Guvernul Romaniei. Suntem indignati vazand tentativele de musamalizare a tragediei de catre reprezentanti ai guvernului, ministerului si unei parti a mass-mediei. Deplangem moartea la datorie a unui tanar politist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se afla in culpa morala si institutionala. Dorim o ancheta libera de influenta politica si realizata in deplina transparenta. Dar inainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate functiile executive pe care le ocupa", scriu initiatorii protestului.

"Salutam evenimentele comemorative in memoria lui Bogdan Gigina, organizate de catre Comunitatea Biciclistilor si respectiv Comunitatea Motociclistilor. Impreuna spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetateni care condamna abuzurile oricarui demnitar aflat in pozitie de putere. Va asteptam!", adauga acestia.