Politisitul Bogdan Gigina a fost inmormantat, vineri, cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea III, in prezenta familiei si a sute de colegi, veniti sa-l conduca pe ultimul drum. La funeralii au venit seful IGPR Petre Toba, directorul general al Politiei Capitalei, Mihai Voicu, seful Brigazii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai si subsecretarul de stat in ministerul de Interne Florea Oprea. Gigina si-a pierdut viata, marti seara, in timp ce insotea coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea. Vicepremierul nu a fost prezent la funeralii.

Inmormantarea politistului Bogdan GiginaFoto: Hotnews

Slujba de inmormantare a inceput in jurul orei 12, la Cimitirul Ghencea Militar III, si a fost oficiata de un sobor de patru preoti.

In onoarea subinspectorului post-mortem Bogdan Gigina au fost trase trei salve de catre garda de onoare inainte de a fi coborat in mormant.

Dupa ceremonia religioasa, colegii politistului au declarat presei ca acesta isi iubea foarte mult meseria si ca dorea sa devina un profesionist desavarsit.

(foto dreapta: agent sef principal Codreanu Dorin, foto stanga: agent sef adjunct Anghel George)

"Prin ceea ce facea voia sa devina un profesionist. El facea parte din generatia mai tanara de motociclisti. Banuiesc ca am putut sa-l ajutam sa invete de la noi. El chiar a fost unul dintre baietii care a facut ceea ce a facut cu placere si chiar a ajuns un motociclist bun.", a declarat Codreanu Dorin, agent sef principal.

Intrebat fiind cum vede el acest accident, colegul lui Bogdan, Dorin Codreanu, a spus presei ca nu isi poate da seama cum s-a intamplat accidentul.

"Nici acum nu pot sa imi dau seama cum s-a intamplat. Cred ca singurul care detine raspunsul la aceasta intrebare este el (n.r.: Bogdan Gigina) si, din pacate, l-a luat cu el.", a raspuns Dorin Codreanu.

De asemenea, Codreanu le-a mai spus jurnalistilor ca Bogdan Gigina putea sa decida "daca este in stare sa duca la indeplinire aceasta misiune sau nu, avand in vedere ca aveam si echipaj auto".

Bogdan Cosmin Gigina avea 28 de ani si se casatorise acum un an.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit la spital, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, aparand initial in presa pe surse. Joi, Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".