Guvernul urmeaza sa se reuneasca vineri in sedinta pentru discutii privind rectificarea bugetara, anunta Agerpres. Premierul Victor Ponta declarase luni ca se va discuta in principal despre finantarea majorarilor salariale pentru medici si profesori, rezolvarea problemei legate de asigurarea energiei termice in mai multe orase, dar si alocarea sumelor necesare pentru agricultorii afectati de seceta.

Primul ministru a precizat ca va fi vorba despre o rectificare pozitiva, avand in vedere ca Romania este pe excedent bugetar: "In ceea ce priveste rectificarea, ideile principale se refera la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (...) De asemenea, trebuie sa rezolvam intr-un mod mai intelept problema cu care se confrunta cateva mari orase ale Romaniei referitoare la incalzire si aici e vorba si de Bucuresti, de Constanta, de Galati, unde, pe de o parte, nu putem sa ii lasam pe oameni sa inghete in case, pe de alta parte, insa, administratiile locale trebuie sa-si faca treaba asa cum si-au facut-o in multe alte orase unde nu sunt probleme la inceputul iernii. De asemenea, partea de finantare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri si o problema pentru care nu eram pregatiti, dar pentru care trebuie sa fim pregatiti si anume despagubirile in agricultura in urma secetei din acest an."

Marti, premierul a declarat ca rectificarea bugetara se inscrie in tintele asumate si in cele convenite cu institutiile financiare internationale, inclusiv in ceea ce priveste deficitul, al carui nivel ar urma sa se situeze la 1,86 la finele anului.