Ancheta in cazul aparatului de zbor descoperit, miercuri, la marginea unei paduri din judetul Vaslui, fara pilot, va fi preluata de Parchetul Curtii de Apel Iasi, care va face cercetari pentru exploatarea unei aeronave fara respectarea reglementarilor aeriene, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Iasi au preluat ancheta in cazul motodeltaplanului gasit la marginea padurii din comuna vasluiana Costesti.

"Competenta desfasurarii cercetarilor in acest caz apartine, conform Codul Aerian, Parchetului Curtii de Apel Iasi astfel incat toate documentele intocmite pana acum de politistii Serviciului de Investigatii Criminale vor fi inaintate catre aceasta institutie. Codul aerian prevede ca si infractiune pentru cazul de fata exploatarea unei aeronave fara respectarea reglementarilor aeriene in vigoare", a declarat, joi, corespondentului Mediafax responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.

In urma anchetei preliminare facuta la fata locului, politistii si reprezentanti ai Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile au constatat ca pilotul aparatului de zbor ar fi aterizat fortat, in conditiile in care motodeltaplanul era avariat partial si nu distrus.