Sorin Cimpeanu a anuntat ca Vasile Salaru, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar care le-a indemnat pe fete: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!", si-a dat demisia. "Domnia sa va reveni intr-o conferinta de presa cu mai multe explicatii, pentru ca nu isi asuma integral acea declaratie", a afirmat ministrul Educatiei, la B1 TV. Intrebat daca va fi sanctionat in vreun fel Salaru, ministrul Cimpeanu a declarat ca "vom analiza acest lucru".

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

Amintim ca mai multe asociatii de elevi, studenti, precum si Coalitia pentru Egalitate de Gen, formata din 10 ONG-uri, au cerut Guvernului sa il demita pe secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Vasile Salaru.

Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei

Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei

Foto: AGERPRES

In cadrul unei conferinte sustinute la Deva, Vasile Salaru a declarat ca elevele ar trebui sa studieze pe un curriculum separat de cel al colegilor baieti si le-a spus ca moto-ul dupa care ar trebui sa se ghideze este: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii", potrivit Glasul Hunedoarei.

Conform sursei citate, secretarul de stat din Ministerul Educatiei, membru ALDE, a anuntat marti, 20 octombrie, ca vrea sa introduca cursuri pentru fete prin care acestea sa invata in scoala sa "mearga frumos", "sa stie sa fie gazde bune" si "sa invete cum se serveste ceaiul".

"Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!", a spus Vasile Salaru, relateaza Glasul Hunedoarei.

Citeste si: