Judecatoria Gaesti a decis, miercuri, ca omul de afaceri Ioan Niculae, care executa din aprilie o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", poate fi eliberat conditionat. Hotararea nu este definitiva, informeaza Agerpres.

Instanta a admis, astfel, propunerea de eliberare conditionata formulata de Comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti.

Potrivit profit.ro, DNA a precizat ca va contesta decizia.

''Dispune liberarea conditionata a condamnatului Niculae Ioan de sub puterea mandatului nr. 1693/2015 emis de Judecatoria Bucuresti Sector 1, in baza sentintei penale nr. 1043/2013, daca nu este retinut sau arestat in alte cauze (...). In temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedura penala: Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 21.10.201'', se arata in decizia Judecatoriei Gaesti, citata de Agerpres.

Tribunalul Dambovita a respins definitiv, pe 22 septembrie, cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Ioan Niculae, care executa in Penitenciarul Gaesti o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD".

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 2 aprilie, la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani inchisoare cu executare, in dosarul "Mita la PSD".

Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.