Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins cererile formulate de o parte din inculpatii din dosarul "Gala Bute" de a fi judecati mai repede prin procedura simplificata. Este vorba de Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga, care au cerut sa fie judecati prin procedura simplificata, dupa ce si-au recunoscut vinovatia in fata instantei, informeaza Agerpres.

Pe de alta parte, magistratii au respins cererea formulata de Societatea Nationala a Apelor Minerale de introducere in proces a Federatiei Romane de Box, in calitate de parte responsabila civilmente.

In schimb, instanta a dispus introducerea in dosar ca parte responsabila civilmente a SC Europlus Computers SRL, actualmente SC EURO BOX PROMOTION SRL.

Procedura simplificata presupune o reducerea pedepsei pentru cei condamnati. Decizia instantei poate fi atacata cu apel.

Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga au aratat vineri, la ICCJ, ca recunosc in totalitate faptelede care sunt acuzati in dosarul "Gala Bute" si vor sa fie judecati prin procedura simplificata, putand beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.

Elena Udrea a declarat vineri, la ICCJ, ca se opune cererilor fostilor sai colaboratori de judecare in procedura simplificata in dosarul "Gala Bute", pentru ca daca spun ca au luat spaga pentru ea, trebuie sa ii stea alaturi la proces si sa demonstreze cum i-au dat banii.

Completul de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a citit, vineri, rechizitoriul din dosarul "Gala Bute" si le-a adus la cunostinta inculpatilor drepturile procesuale. Instanta a aratat ca daca inculpatii recunosc in totalitate faptele, limitele pedepsei inchisorii se reduc cu o treime.

Marturii in procesul "Gala Bute" - Nastasia: I-am dus Elenei Udrea in birou o geanta si i-am spus ca sunt 900.000 de euro de la Gardean / Topoliceanu: I-am dat personal Elenei Udrea pana la 10.000 de euro.