Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatii, a parasit Republica Moldova, scrie Timpul.md. Acesta a fost vazut imbarcandu-se, in jurul orei 13:50, in avionul care a decolat de la Chisinau spre Moscova.

Ulterior Renato Usatii a postat pe pagina de Facebook o inregistrare video in care spune ca pleaca de urgenta la Moscova pentru cateva zile, pentru a pregati niste inregistrari video care sa apara pe internet in cazul in care acesta va fi arestat.

Acesta ii recomanda premierului Valeriu Strelet sa nu devina nervos.

Procuratura Generala a anuntat astazi ca a deschis un dosar penal pe numele lui Renato Usatii dupa ce acesta a publicat pe contul sau de Youtube mai multe inregistrari ale convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat si Ilan Shor.

Dosarul a fost deschis sub aspectul comiterii infractiunii de violare a dreptului la secretul corespondentei. In cadrul investigatiilor si actiunilor de urmarire penala urmeaza a fi stabilite circumstantele colectarii, detinerii si difuzarii convorbirilor respective, precum si alte eventuale fapte infractionale cu referinta la circumstantele descrise.

Procuratura Generala s-a autosesizat si a pornit urmarirea penala pentru difuzarea inregistrarii convorbirilor dintre Ilan Sor si Vladimir Filat, precum si a afirmatiilor lui Renato Usatii despre interceptarea convorbirilor unor demnitari si politicieni.

Renato Usatii a publicat in urma cu o zi o serie de interceptari ilegale intre Vladimir Filat si Ilan Shor. Acesta a recunoscut ulterior ca prin metode ilegale a interceptat respectivele convorbiri.