Un barbat care este judecat de magistratii Tribunalului Maramures pentru savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la inselaciune a devenit consilier personal al primarului municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc. Edilul sustine ca nu a avut cunostinta de situatia judiciara a consilierului sau si, fiind sesizat, l-a demis, informeaza Agerpres.

Mihail Sorin Riznic a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, dupa ce, in 2008, ar fi sustinut membrii clanului Corduneanu din Iasi sa obtina credite ilegale in baza unor documente false.

Riznic a fost angajat in functia de consilier al primarului de Botosani luna trecuta, inainte ca Ovidiu Portariuc sa beneficieze de bursa de o luna in Statele Unite ale Americii.

Portariuc sustine ca nu a avut cunostinta de situatia judiciara a consilierului sau, iar marti a dispus demiterea acestuia.

'In momentul angajarii, domnul Riznic mi-a ascuns problemele sale cu justitia, stiind probabil ca integritatea reprezinta o conditie obligatorie pentru cei care lucreaza cu mine. Nu sunt eu in masura sa stabilesc daca dansul e vinovat sau nu. Asta va decide judecatorul, cand se va termina procesul. Dar e foarte grav ca mi-a ascuns acest lucru in momentul angajarii. Este inacceptabil si nu voi tolera astfel de lucruri la niciun alt angajat al Primariei', se arata intr-un comunicat semnat de Portariuc.

Acesta a mai adaugat ca dupa acest incident, pentru orice angajare va solicita in prealabil informari de la institutiile statului pentru confirmarea integritatii celui care aspira la o functie in cadrul Primariei.

Dosarul in care Riznic este judecat pentru trei infractiuni se afla pe rol la Tribunalul Maramures din 2010.

In 5 iulie 2010, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi au trimis in judecata 27 de membri ai clanului Cordunenilor, pentru savarsirea unor infractiuni grave - trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate in mod nelegal, infractiuni bancare, inselaciuni imobiliare, infractiuni cu violenta (santaj), infractiuni informatice.