Tribunalul Bucuresti judeca marti o cerere formulata de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, informeaza Agerpres.

Oprescu a mai facut o solicitare asemanatoare, respinsa insa pe 25 septembrie de tribunal si definitiv de Curtea de Apel pe 6 octombrie.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Tot el a trimis o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei. In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cerea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.