Decizia de infiintare a Comitetului Interministerial pentru Achizitii Publice a fost publicata in Monitorul Oficial

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 19 octombrie 2015, 19:50 Actualitate | Esenţial


Decizia Guvernului de infiintare a Comitetului Interministerial pentru Achizitii Publice a fost publicata luni in Monitorul Oficial, care va avea rolul de a monitoriza stadiul implementarii masurilor stabilite prin Strategia Nationala in domeniul achizitiilor publice si de a sprijini Agentia Nationala pentru Achizitii Publice in vederea implementarii masurilor stabilite prin Strategia Nationala in domeniu si in promovarea politicilor de achizitii publice. Conducerea Comitetului urmeaza sa fie asigurata de ministrul Finantelor Publice, care poate delega aceasta atributie Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice.

Din Comitet fac parte Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, Cancelaria Primului Ministru, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justitiei si Secretariatul General al Guvernului.

Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit, Consiliul Concurentei, Agentia Nationala de Integritate si Consiliul Superior al Magistraturii sunt institutii cu caracter de invitati permanenti la lucrarile comitetului.

Comitetul interministerial va avea si rolul de a asigura coordonarea si coerenta procesului de implementare a Strategiei Nationale in domeniul achizitiilor publice, in special in domeniile gestionate de ministerele, organele de specialitate si institutiile administratiei publice centrale care fac parte din Comitet. De asemenea, organismul nou infiintat va asigura indrumarea strategica pentru dezvoltarea functiilor si politicilor in sistemul de achizitii publice in legatura directa cu piata, in baza unor consultari periodice cu partenerii externi si cu societatea civila.

Hotatarile Comitetului vor fi obgligatorii pentru ministerele, organele de specialitate si institutiile administratiei publice care fac parte din Comitet,

De asemenea, Comitetul Interministerial pentru Achizitii Publice va prezenta, la solicitarea primului ministru, rapoarte de progres cu privire la stadiul implementarii masurilor stabilite prin Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice, precum si informari periodice.

Comitetul se va intruni trimestrial sau ori de cate ori este necesar.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1015 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  keep on working... (Luni, 19 octombrie 2015, 20:17)

  ..13 [utilizator]

  sa vedem daca are efect si asupra administratiilor locale...

  Speta cea mai interesanta este Primaria Capitalei si nici Sectorul 1 care are cel mai mare buget din Buc nu trebuie scapat din vedere...

  Numai de bine sa auzim!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by