Mariana Rarinca a fost condamnata la inchisoare cu suspendare pentru ca a recunoscut ca "a procedat in mod gresit" atunci cand i-a cerut bani presedintei instantei supreme, Livia Stanciu, se arata motivarea Curtii de Apel Bucuresti, citata de Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 11 septembrie, sa o condamne definitiv pe Mariana Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Instanta a respins atat apelul declarat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, cat si cel al Marianei Rarinca si a mentinut decizia data de Tribunalul Bucuresti in prima instanta.

Judecatorii Anamaria Tranca si George Matei mentioneaza in motivarea deciziei ca, in cazul Marianei Rarinca, nu se impune aplicarea unei pedepse cu executare in regim de detentie, avand in vedere varsta inaintata a inculpatei, dar si faptul ca aceasta a fost cercetata in cauza sase luni in stare de arest preventiv.

"Nu in ultimul rand, curtea va retine ca inculpata si-a dat seama ca a procedat in mod gresit fata de persoana vatamata, asa cum a aratat in mod expres prin ultimul cuvant, astfel incat, prin constientizarea si asumarea conduitei gresite de catre inculpata, instanta de apel apreciaza ca este suficienta aplicarea dispozitiilor art. 91 Cod penal. In cazul in care nu ar fi recunoscut in nicio modalitate ca ar fi avut un comportament gresit fata de persoana vatamata, atunci s-ar fi pus, bineinteles, problema unei condamnari cu executare", se mai arata in motivare.