Luni, valorile termice se vor situa in continuare usor peste cele caracteristice acestei perioade in sudul si sud-estul tarii, unde cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea, cand numai izolat va ploua, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

In restul teritoriului nebulozitatea se va accentua treptat, aria ploilor, mai ales averse, se va extinde si va cuprinde vestul, centrul si nordul tarii, unde local se vor cumula cantitati de apa mai insemnate (15...20 l/mp), iar izolat, mai ales in zonele de deal si munte, peste 30 l/mp.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane inalte, in special ale Carpatilor Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 grade in nordul Moldovei si 22 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 8 si 15 grade. Dimineata, izolat, vor fi conditii de ceata, mai ales in regiunile extracarpatice.

In Bucuresti, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea, iar spre sfarsitul intervalului este posibil sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar cea minima va fi de 11...12 grade.

Marti, in tara, cerul va fi noros si va ploua in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul teritoriului unde innorarile vor fi temporare si ploile, mai ales averse, se vor semnala pe arii mai restranse, indeosebi seara si noaptea. In Moldova si Oltenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, iar pe crestele inalte de munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si, trecator, in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 grade in Dealurile de Vest si 20 de grade in sudul Munteniei si al Dobrogei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 6 si 14 grade.