Aproximativ 80 de parinti s-au adunat, sambata, in zona Spitalului "Marie Curie" pentru a cere sa nu fie schimbat din functia de sef de sectie medicul Adrian Stanciu, pe motiv ca nu mai e cadru universitar, managerul unitatii spunand ca exista o cerere in acest sens analizata de Senatul UMF, informeaza Mediafax.

Cei aproximativ 80 de parinti ai unor pacienti ai spitalului, unii veniti cu copiii, au protestat, timp de doua ore, la intersectia dintre bd. Constantin Brancoveanu si soseaua Oltenitei, ei afisand pancarte cu mesaje precum: "Vrem sa-i dati locul inapoi salvatorului de copii, dr. Stanciu Adrian", "Vrem sa-i dati locul inapoi salvatorului de vieti", "Dr. Stanciu Adrian = diagnostic corect = tratament eficient. Respect" si "Doctor Stanciu Adrian, speranta copiilor nostri".

Protestul vine dupa ce parintii au aflat ca seful Sectiei Pediatrie III, Adrian Stanciu, ar urma sa fie inlocuit cu medicul Eliza Cinteza, sotia fostului ministru al Sanatatii Mircea Cinteza.

Contactat de Mediafax, Dan Buzatu, managerul Spitalul "Marie Curie", a spus ca a primit o solicitare din partea unui alt sef de sectie sa il inlocuiasca pe Stanciu, dupa ce acesta si-a dat demisia din functia de asistent universitar, si sa o numeasca in locul lui pe Eliza Cinteza, sef de lucrari, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti.

Buzatu a mai spus ca a trimis cererea la Senatul UMF si asteapta un punct de vedere care va fi discutat in Consiliul de Administratie al spitalului, care va lua o decizie.

Medicul Adrian Stanciu a fost informat de existenta acestei cereri si este in prezent in concediu, a mai spus Buzatu.

Potrivit Legii Sanatatii (95/2006), in sectiile universitare ale unui spital clinic, cum este cazul Spitalului "Marie Curie", "este incadrat cel putin un cadru didactic universitar, prin integrare clinica", insa "pentru activitatea medicala, diagnostica si terapeutica, personalul didactic este in subordinea administratiei spitalului, in conformitate cu prevederile contractului de munca".

Parintii spun insa ca decizia de a il schimba din functie pe Adrian Stanciu, pentru ca nu ar mai corespunde din punct de vedere legal, nu a fost luata cu gandul si in interesul pacientilor. "Copiii au fost pusi pe ultimul loc.

In aceste conditii parintii sunt in situatia de a apara dreptul copiilor lor de a fi sanatosi, de a fi ingrijiti si de a avea o calitate buna a vietii", se arata intr-un comunicat al organizatorilor protestului.