Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat, vineri, ca, in 25 octombrie, de Ziua Armatei, va fi inaugurat in localitatea Rososka, din regiunea Volgograd, un cimitir al militarilor romani decedati pe teritoriul Rusiei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, transmite Mediafax.

Mircea Dusa a fost intrebat, vineri, de jurnalisti, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, ce relatii are Romania cu Rusia.

"Din punct de vedere militar, nu avem nicio relatie. Am gasit intelegere sa avem acces la mormintele eroilor romani, militarilor care au decedat in Rusia si exista un acord privind gestionarea monumentelor. In premiera, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, vom inaugura un cimitir al militarilor romani decedati pe teritoriul Rusiei in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Am si investit vreo 680.000 de lei in amenajarea acestui monument si, pe 25 octombrie, vom inaugura acest monument", a spus Dusa.

Potrivit acestuia, inaugurarea va avea loc in localitatea Rososka din regiunea Volgograd, iar la festivitati va participa o delegatie a Ministerului Apararii si a Ministerului de Externe.

Dusa a spus ca el va participa la ceremoniile de Ziua Armatei organizate la Carei, judetul Satu Mare, in timp ce la Rososka va merge un secretar de stat din MApN.