Un grup de palestinieni a dat foc unui altar evreiesc din Cisordania, Hamas-ul cerand pentru "o zi a furiei" impotriva Israelului, informeaza Reuters. Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a declarat ca 100 de oameni au vrut sa distruga mormantul patriarhului biblic Iosif, ce este localizat in orasul Nablus.

"Tratam acest incident cu gravitate si condamnam orice atac asupra locurilor sfinte. O sa-i gasim si ii vom aresta pe cei care au incercat sa dea foc mormantului" a declarat purtatorul de cuvant.

Cele mai serioase confruntari din ultimii ani au dus, pana in acest moment, la moartea a 32 de palestinieni si a sapte israeliti. Politia a declarat ca printre cei 32 de palestinieni ucisi sunt copii si participanti la demonstrati.

Israelitii au fost ucisi pe strazi sau autobuze in atacuri aleatorii. Hamas, ce controleaza Gaza, a cerut "adunari pentru violenta si confruntari" in toate orasele din Cisordania.

Secretarul de stat John Kerry planuieste o calatorie in Orientul Mijlociu pentru a incerca sa opreasca violentele.

O sugestie este ca John Kerry, eu, Regele Abdullah al Iordaniei si altii sa ne intalnim. Nu am nicio problema cu asta, am facut asta acum un an. A fost util. S-ar mai putea intampla", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.