Politistii au facut perchezitii in celula primarului suspendat al Capitalei si au gasit mai multe doze de insulina. Exista suspiciuni ca el si-ar fi administrat mai multa insulina decat avea nevoie, transmite Digi24. O ancheta medicala urmeaza sa stabiliasca daca acest lucru se confirma, mai spune sursa citata.

Sorin Oprescu, in catuseFoto: Mediafax

Politia Capitalei spune ca medicatia celor din arest trebuie pastrata la cabinetul medical.

Surse din politie citate de Digi 24 spun ca Oprescu ar putea fi sanctionat. Concret ar putea ca sa nu mai aiba drept la vizite din partea familiei sau prietenilor, ci doar a avocatilor.

Saptamana trecuta avocatii lui Oprescu au facut o plangere la ministerul Sanatatii in care afirma ca fostul primar nu beneficiaza in arest de tratamentul medical de care ar trebui sa aiba parte. Joi, aceasta plangere a ajuns la Colegiul Medicilor care va face la randul sau o ancheta.

In 8 octombrie, Oprescu fusese transferat din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet "N. Paulescu" unde a fost suspus unor investigatii medicale, dupa ce avocatii sai au spus ca i-a fost depistat un nodul la un plaman si ca ar putea avea cancer.

In 14 octombrie, Oprescu a fost dus inapoi in Arestul Politiei Capitalei.

Punctul de vedere al Politiei Capitalei

Politia Capitalei a reactionat. Un punct de vedere al institutiei spune ca "In data de 15.10.2015, orele 19,40, existand suspiciunea ca intr-o camera de retinere din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva sunt detinute ilegal medicamente, a fost efectuata o perchezitie, ocazie cu care asupra unei persoane privata de libertate au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila, ce au fost ridicate, urmand a fi luate masurile legale.

Facem precizarea ca alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate si ca administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana in cauza se face exclusiv la recomandarea si sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deserveste Centrul de Retinere si Arestare Preventiva.

In legatura cu cele constatate, vor fi efectuate verificari pentru lamurirea tuturor aspectelor."