13 perchezitii domiciliare au loc joi in Bucuresti, precum si in judetele Ilfov, Valcea si intr-un penitenciar, la persoane suspecatate ca fac parte dintr-un grup infractional specializat in inselaciuni prin metoda "Accidentul". Perchezitiile sunt efectuate de politisti din judetele Bistrita Nasaud, Hunedoara, Mehedinti si Dolj, informeaza Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, intr-un comunicat citat de Agerpres. Prejudiciul cauzat de persoanele suspectate de inselaciune in acest caz se ridica la peste 40.000 de lei.

"17 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 51 de ani, sunt banuite ca in perioada august 2015 - octombrie 2015 ar fi indus in eroare sapte persoane vatamate, din judetele Bistrita-Nasaud, Dolj si Mehedinti, prezentandu-se ca fiind politisti, avocati sau medici, solicitand sume de bani pentru solutionarea unor cazuri in care ar fi fost implicate rude ale acestora. De asemenea, sase persoane incarcerate in penitenciar vor fi transferate in Centrul de Arest si Retinere Preventiva din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud", se arata in comunicatul citat.

In aceeasi cauza, pe data de 13 octombrie au fost transferate la Bistrita inca doua persoane din Centrul de Arest si Retinere Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.