Profesorul de sport de la Scoala 164 din Bucuresti, care a fotografiat trei eleve in vestiarul ce ducea catre toaleta, a fost sanctionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni, arata un comunicat de presa al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti transmis miercuri si citat de Agerpres.

"Ca urmare a sesizarii parintelui unui elev, referitoare la activitatea d-lui profesor de educatie fizica si sport, Silvestru Toma Dragos, la nivelul Scolii Gimnaziale nr. 164, sector 6, a fost constituita o comisie de cercetare disciplinara care a analizat aspectele cuprinse in aceasta sesizare. Comisia de cercetare a intocmit un raport pe care l-a inaintat Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, conform prevederilor legale in vigoare. Domnul profesor a fost sanctionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de 3 luni, in baza hotararii Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, intrunit in data de 14.10.2015, conform dispozitiilor art. 280 alin. (2) lit. c) din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011", precizeaza sursa citata.

Echipa de control formata din inspectori scolari, care a verificat situatia de la Scoala nr. 164 din sectorul 6, a propus pe 6 octombrie constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unitatii de invatamant, pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de parintii elevilor, precum si realizarea, in cel mai scurt timp, a unei inspectii generale in aceasta scoala.