Un tren marfar a deraiat, miercuri dimineata, in zona Valea Florilor din apropierea municipiului Campia Turzii, judetul Cluj, iar trei vagoane incarcate cu motorina s-au rasturnat, traficul feroviar fiind blocat in ambele sensuri, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, Andrei Biris, a declarat ca un tren marfar a deraiat, iar trei vagoane s-au rasturnat, unul fiind pozitionat perpendicular pe sinele de cale ferata.

"Din doua vagoane rasturnate s-au constatat scurgeri de combustibil, dar s-a reusit sa se opreasca scurgerea, iar la cel de-al treilea vagon se intervine pentru oprirea scurgerii motorinei. Nu exista pericol de explozie. ISU Cluj a deplasat la locul interventiei doua autospeciale. Trafiul feroviar este blocat pe ambele sensuri intre Cluj-Napoca si Campia Turzii", a spus Biris.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Cluj, trenul marfar avea in componenta 18 vagoane incarcate cu diversi combustibili.

Purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, Oana Branzan, a declarat, la randul sau, corespondentului Mediafax, ca in urma deraierii marfarului au fost afectate doua trenuri locale de calatori.

"Am luat masuri si asiguram transbordarea calatorilor cu autobuze la Cluj-Napoca si Campia Turzii pentru a-si putea continua drumul, iar pentru navetisti le punem la dispozitie garnituri de tren de la Cluj spre Boju. La locul deraierii se intervine pentru ridicarea vagoanelor", a spus Branzan.