Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Marin, a anuntat, marti, ca bucurestenii nu vor plati in plus pentru caldura in aceasta iarna, intrucat bugetul RADET va fi suplimentat cu 50 de milioane de lei la rectificarea bugetara. Stefanel Marin a precizat ca angajatii primariei au reusit sa identifice o suma de 50 de milioane de lei care va putea fi taiata de la alte institutii si va putea fi alocata RADET la rectificarea bugetara, scrie Mediafax.

Repartitor calduraFoto: AGERPRES

"Deci nu va exista o majorare (a pretului pentru incalzire, n.r.) pentru populatie", a spus Stefanel Marin. Acesta a mai precizat ca proiectul de rectificare va fi pus in dezbatere publica pe site-ul primariei in cursul zilei de miercuri.

Intrebat ce se va intampla daca se va decide o crestere a pretului gigacaloriei, primarul a precizat ca nu va putea aloca in buget o suma mai mare pentru eventuale majorari.

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a precizat insa ca nu s-a cerut o crestere a pretului gigacaloriei si ca nu va exista nicio crestere a pretului la producator. In plus, directorul ELCEN a precizat ca reducerea propririi pe contul RADET la 50% va fi mentinuta atat cat va fi nevoie pentru ca bucurestenii sa aiba caldura in aceasta iarna.