Miercuri, valorile termice vor fi in crestere in toata tara, insa vor caracteriza in continuare o vreme mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, in special in regiunile extracarpatice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 18 grade, iar cele minime, in general, intre 2 si 11 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in vestul si in nord-vestul teritoriului, unde pe spatii restranse va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Banat si pe crestele montane. In zonele joase, dimineata si noaptea, pe spatii restranse se va semnala ceata.

LA BUCURESTI:

Temperatura aerului va creste usor, insa vremea va fi in continuare mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 12...13 grade, iar cea minima de 5...7 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

IN TARA:

Joi, vremea va continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii, astfel incat, in regiunile intracarpatice va deveni usor mai calda decat in mod normal la jumatatea lunii octombrie. Cerul va fi temporar noros si izolat va ploua slab, ziua indeosebi in zona montana, iar noaptea cu precadere in regiunile vestice. Vantul va avea intensificari in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze mai mari in sudul Banatului si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 grade in nordul Moldovei si 23 de grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre 1 grad in estul Transilvaniei si 13 grade in Banat si pe litoral. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea local se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita.