Marti, in sudul si estul tarii vremea va fi deosebit de rece, in timp ce in restul teritoriului valorile termice vor marca o crestere usoara, desi se vor situa in continuare sub normele caracteristice acestei perioade, scrie Mediafax. Cerul va fi temporar noros, dar ploile vor diminua semnificativ fata de intervalul anterior, astfel incat vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala pe spatii restranse la munte si in sud-est si cu totul izolat in celelalte regiuni, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In zona inalta a Carpatilor Orientali vor mai fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, iar mai ales in partea a doua a intervalului, in sudul Banatului si in Carpatii Meridionali. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre 0 si 9 grade, usor mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma. Dimineata si noaptea, pe spatii restranse va fi ceata si izolat burnita.

La Bucuresti, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade. Cerul va avea innorari, in special in prima parte a intervalului, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat.

Miercuri, valorile termice vor fi in crestere in toata tara, insa vor caracteriza in continuare o vreme mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, in special in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade, usor mai scazute in nordul Moldovei, iar cele minime, in general, intre 0 si 10 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in vestul si in nord-vestul teritoriului, unde pe spatii restranse va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Campia de Vest si pe crestele montane. In zonele joase, dimineata si noaptea, pe spatii restranse se va semnala ceata.