Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv, urmeaza sa fie mutat luni de la Institutul National de Diabet la Spitalul Fundeni unde medicii ii vor face o analiza oncologica speciala. In urma acesteia vor stabili ce este cu nodului pulmonar care i-a fost decoperit la investigatiile trecute.

La Fundeni, Sorin Oprescu ar mai trebui sa stea cel putin 48 de ore.

Sorin Oprescu este internat de joia trecuta la Institutul National de Diabet din Bucuresti unde medicii i-au stabilizat nivelul de glicemie pentru a putea fi supus analizei oncologice amintite. Medicii ar putea stabili astfel daca fostul primar are cancer pulmonar.

Surse citate de Digi 24 au spus luni dimineata ca interventia ar putea fi facuta abia miercuri.

Avocatul lui Oprescu a depus, in 3 octombrie, la Arestul Central al Politiei Capitalei, o noua cerere de internare a lui Sorin Oprescu, dupa ce, in urma investigatiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer.

Sorin Oprescu este arestat preventiv din 7 septembrie pentru luare de mita. Procurorii DNA sustin ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Procurorii au cerut instantei prelungirea arestului preventiv in cazul lui Sorin Oprescvu, solicitare care a fost admisa in 30 septembrie de Tribunalul Bucuresti. Decizia de prelungire cu inca 30 de zile a arestului a fost contestata si se va judeca tot la Curtea de Apel Bucuresti.