Pelerinii care vor sa ajunga in aceste zile la Iasi pentru a se inchina la racla Sfintei Parascheva si racla Sf Maria Magdalena sunt avertizati de politistii ieseni ca sa isi ia masuri suplimentare, in aceasta perioada judetul fiind sub avertizare de Cod galben, transmite Agerpres.

Avand in vedere alerta meteorologilor de avertizare de Cod galben, care anunta ploi, vant, lapovita si ninsori in aproape toata tara, printre care si judetul Iasi, soferilor li se recomanda sa se intereseze de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurga. De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu efectueze depasiri riscante, sa evite actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul poate derapa, sa foloseasca cu precadere frana de motor atunci cand ruleaza pe un carosabil alunecos.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare si viscol pentru judetele Suceava si Neamt, valabila de duminica de la ora 13:00 si pana luni, 12 octombrie, ora 10:00. De asemenea, ANM a actualizat atentionarea de Cod Galben de vant puternic si ploi insemnate cantitativ pentru alte 36 de judete si municipiul Bucuresti.