Un echipaj SMURD din Arges a fost amenintat cu pistolul de fiul unei paciente aflate in stop cardiorespirator pe care paramedicii incercau sa o resusciteze, iar angajatii ISU care au salvat viata femeii au decis sa nu depuna plangere la Politie, informeaza Mediafax.

Potrivit unor surse de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, incidentul a avut loc marti seara, in municipiul Pitesti. Astfel, un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca mama sa este in stare grava, la locul solicitarii deplasandu-se o ambulanta SMURD cu trei paramedici si un voluntar.

Ajunsi la fata locului, paramedicii au constatat ca este vorba despre o femeie de 70 de ani, aflata in stop cardiorespirator , astfel ca au inceput manevrele de resuscitare.

In timp ce o resuscitau pe femeie, paramedicii si voluntarul care ii insotea au auzit cum, in spatele lor, fiul femeii incarca o arma, spunandu-le apoi ca are o singura mama si ca a omorat si alti oameni, iar patru in plus nu mai conteaza.

Cu toate acestea, cei patru au continuat manevrele de resucitare, in sprijinul lor venind si un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanta Arges.

In cele din urma, femeia a fost resuscitata si transportata la spital unde a fost internata.

Conform surselor citate, ISU Arges a anuntat incidentul la Politie, insa atat cei trei paramedici cat si voluntarul care ii insotea au decis sa nu depuna plangere impotriva barbatului care i-a amenintat.