Ambasadorul Statelor Unite la NATO, Douglas Lute, a declarat miercuri ca tara noastra este implicata militar, precum restul statelor membre NATO, in coalitia internationala de lupta impotriva Statului Islamic, fara a preciza in ce consta contributia noastra. Oficialul american a mai aratat ca Romania, care si-a pastrat deschisa ambasada de la Siria, impreuna cu celelalte state care au pastrat relatiile diplomatice cu Damascul, poate contribui la o solutie politica pentru criza siriana, informeaza Digi24.

Ambasadorul american la NATO a subiniat ca, in final, o rezolvare la conflictul sirian trebuie sa vina pe cale politica mai degraba decat militara.

"Sunt cel putin trei aspecte importante ale crizei din Siria. Iar Romania isi poate aduce contributia, asa cum fac si alte state aliate, in toate cele trei domenii. Tara dvs., alaturi de toate statele aliate, ma refer la toate cele 28 de state aliate, participa cu mijloace militare la coalitia armata impotriva Statului Islamic. In final este necesara o solutie politica. Asa ca aliatii care au pastrat relatiile diplomatice cu Damascul ar putea avea un rol important in aceasta abordare politica. Politica din Siria, de altfel foarte complicata, va avea nevoie de ajutorul tarilor care sunt inca active acolo, asa cum este tara dvs., prin intermediul ambasadei sale de acolo. Fluxul de refugiati, numarul mare de persoane stramutate intern in Siria, necesita un efort international semnificativ la care tara dvs. si alte state membre NATO contribuie in prezent si trebuie sa o faca si in continuare", a declarat Douglas Lute, ambasadorul Statelor Unite la NATO.