Patru tineri din satul brailean Tataru sunt cercetati penal pentru comiterea infractiunii de ranire sau schingiuire a animalelor, dupa ce s-au filmat in timp ce taiau coada unui caine si au postat filmuletul pe o retea de socializare, scrie Agerpres.

Filmuletul, in care se vad clar fetele autorilor, a fost postat pe internet in cursul zilei de marti. In momentul in care tinerii si-au dat seama ca fapta lor este una penala, au sters filmarea, insa exista persoane care au reusit sa o salveze inainte.

Doi dintre agresori au fost audiati miercuri la Postul de Politie Dudesti, unul dintre ei, in varsta de 30 de ani, fiind chiar proprietarul animalului schingiuit. Celalalt tanar audiat are 21 de ani, iar al treilea participant la fapta care urmeaza sa fie audiat are 18 ani si invata la un liceu in municipiul Braila. Filmarea a fost facuta si postata pe reteaua de socializare de un alt tanar de 26 de ani, tot din satul Tataru, care urmeaza sa fie si el audiat.

Autorii agresiunii si-au motivat fapta spunand ca 'asa este datina din strabuni, cainelui i se taie taie coada, pentru a fi mai rau'.

'In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de ranire sau schingiuire a animalelor, conform art. 25, alin.1, lit. e, Legea 205. Pedeapsa prevazuta de lege este de la trei luni la un an inchisoare sau amenda', a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal Jenel Sogor.