Studentii si cercetatorii aflati la inceput de cariera pot sa-si depuna CV-urile la peste 8.000 de companii, universitati, organizatii de cercetare si IMM-uri din Europa. Tinerii pot sa verifice si care sunt bursele si granturile pe care le pot accesa in alte tari. Comisia Europeana organizeaza o campanie de promovare a site-ului EURAXESS, dedicat studentilor si cercetatorilor in cautare de job-uri, granturi, proiecte si informatii despre conditiile de lucru in alte tari. Caravana EURAXESS va fi in Bucuresti, la Facultatea de Drept, pe 3 noiembrie, iar pe 9 noiembrie la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi.

Caravana EURAXESSFoto: ec.europa.eu/euraxess/

Autobuzul EURAXESS - Researchers in Motion va opri la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti - pe 3 noiembrie 2015. Studentii si cercetatorii sunt asteptati aici intre orele 10:00 si 16:00, pentru a afla cum sa gaseasca joburi in alte tari si cum sa acceseze fonduri.

In Romania, coordonatorul national al retelei EURAXESS este UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii), care a explicat intr-un comunicat remis HotNews.ro ca tinerii isi pot incarca CV-urile pe site-ul EURAXESS, sub indrumarea specialistilor, chiar in cursul vizitei la caravana.

"Expertii EURAXESS se vor afla la dispozitia lor pentru a le prezenta serviciile oferite si modul in care acestea ii pot ajuta sa se angajeze si sa-si inceapa cariera in cercetare. Un fotograf profesionist le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a-si face fotografii standard pentru CV", informeaza UEFISCDI.

Oprirea de la Bucuresti face parte dintr-un tur EURAXESS de 2 luni prin 34 de orase din 16 tari. EURAXESS este o platforma pan-europeana, sustinuta de 40 de tari participante din intreaga Europa, unde au fost publicate anul acesta peste 42 000 de oferte de angajare, din partea a peste 8 300 de organizatii de cercetare, companii, universitati si IMM-uri.

Afla mai multe detalii pe ec.europa.eu/euraxess/