Mai multe organizatii, printre care si Asociatia Parinti pentru Ora de Religie sustinuta puternic de BOR, ii cer ministrului Educatiei "sa protejeze drepturile familiei in fata celor care vor sa impuna 'educatia sexuala' obligatorie". La o saptamana dupa ce mai multe ONG-uri au solicitat in fata Ministerului Educatiei introducerea educatiei sexuale in curriculumul obligatoriu, alte 18 asociatii sustin ca "sexualitatea reprezinta o predispozitie naturala ce poate fi usor instrumentalizata si ideologizata; sub controlul unor interese straine, ea devine distructiva".

Disputa pe educatia sexuala in scoliFoto: oradereligie.ro

18 asociatii, printre care Asociatia Parinti pentru Ora de Religie (APOR) promovata de Patriarhia Romana si condusa pana in vara de Romeo Mosoiu, consilier al ministrului Educatiei, au trimis acum o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, prin care critica ONG-urile care cer introducerea orei de educatie sexuale in scoli.

"Prezenta in grupul de presiune a asociatiilor 'minoritatilor sexuale', ale ateilor militanti sau feminismului radical, de extrema stanga, pune in garda cu privire la agenda acestui demers [de introducere in scoli a educatiei sexuale - n.red.], motivat de dorinta de a produce mutatii sociale profunde", sustin cele 18 asociatii, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Sexualitatea reprezinta o predispozitie naturala ce poate fi usor instrumentalizata si ideologizata; sub controlul unor interese straine, ea devine distructiva, de natura sa perturbe grav relatiile sociale firesti. Unica autoritate care poate aprecia corect interesul copilului, nevoile si gradul acestuia de dezvoltare emotionala si psiho-fizica, pentru a-i furniza informatii despre viata intima si de familie, este parintele. Faptul ca unii parinti nu vor sau nu pot sa o faca nu este nicidecum un motiv pentru a preda, la scara nationala, aceasta responsabilitate unor persoane dubioase", se arata in scrisoarea deschisa adresata ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Semnatarii, printre care si asociatii ale unor profesori de religie, sustin ca "criza refugiatilor si efectele pe termen lung ale venirii acestora in Europa au pus si mai mult in lumina situatia demografica dezastruoasa de pe continentul nostru - si din Romania in particular. Ca si Europa, Romania are nevoie de o cultura a familiei pentru revigorarea structurilor sociale imbatranite. Dezvoltarea si egalitatea invocate de propunatorii 'educatiei sexuale' pot fi atinse doar acolo unde autoritatile recunosc, protejeaza si promoveaza drepturile parintilor si ale familiei, fara a interveni inutil asupra exercitarii lor".

Citeste mai jos Scrisoarea deschisa integrala adresata ministrului Educatiei:

Scrisoare deschisa APOR fata de Educatia Sexuala

Descarca si de aici scrisoarea deschisa trimisa ministrului Educatiei

Citeste si: