Cinci perchezitii ale politistilor din Prahova au loc, miercuri dimineata, la locuintele unor persoane suspectate de comiterea a 30 de infractiuni de inselaciune si santaj, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 200.000 de lei, informeaza Agerpres, citand IGPR.

"82 de politisti din cadrul IPJ Prahova efectueaza cinci perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Ploiesti, la 12 persoane banuite de inselaciuni si santaj. Cei in cauza sunt banuiti ca, incepand cu ianuarie a.c., ar fi indus in eroare 30 de persoane, din tara si din strainatate. Telefonic ori prin intermediul unor anunturi online, acestia ar fi promis rezolvarea unor probleme personale si de sanatate, in schimbul unor sume de bani. Victimele care refuzau achitarea sumelor solicitate ar fi fost santajate de cei in cauza, fiind amenintate ca persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit", se arata intr-un comunicat al IGPR.

Politistii vor pune in aplicare 12 mandate de aducere, urmand ca persoanele in cauza sa fie conduse pentru audieri la sediul IPJ Prahova - Serviciul de Investigatii Criminale.