Directorul Directiei de securitate si prevenire din cadrul societatii Apa Nova, Andrei Hostiuc, a fost audiat marti la sediul DNA Ploiesti in dosarul de cumpararea si trafic de influenta in care este implicata aceasta companie, informeaza Agerpres.

Surse judiciare au declarat ca acesta a fost citat pentru a se prezenta in fata procurorilor care l-au audiat in calitate de martor.

Tot in calitate de martor a fost audiat si finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian care este administrator al unei firme de securitate numita SC SIS Strategy SRL.

Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectuau filaje si interceptari cu scopul de a impiedica divulgarea de catre angajati a datelor care sa conduca la depistarea activitatilor ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

In acelasi scop a fost incheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrata de Teodor Sterian. Acesta este finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu despre care procurorii spun ca este reprezentantul neoficial al intereselor Grupului Veolia in Romania.

In documentele DNA se arata ca prin intermediul acestor servicii de securitate s-a indus angajatilor o stare de teama cu scopul de a-i "fideliza".

Conform sursei citate, filajele se realizau fara acordul angajatilor, incalcandu-se in acest fel legea.

In acest dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Costin Berevoianu si oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu si Vlad Moisescu.