Fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea a fost audiat, marti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Pogea a fost chemat la DNA in calitate de martor pentru a fi audiat intr-un dosar referitor la Loteria Romana.

La iesire din sediul DNA, Gheorghe Pogea a confirmat ca a venit in calitate de martor, insa a refuzat sa ofere detalii despre intalnirea cu procurorii anticoruptie.

Procurorii Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat miercurea trecuta documente de la Ministerul Finantelor Publiceintr-un dosar care priveste Compania Nationala Loteria Romana, au declarat, pentru Hotnews, surse judiciare.

Ar fi vorba despre un raport al Corpului de Control privind activitatea Loteriei pe care procurorii l-au cerut Finantelor, dar care nu a ajuns la DNA.

DNA anuntase inoctombrie 2014ca face acte de urmarire penala cu privire la contractele incheiate de Loteria Romana. Procurorii au dispus la acel momentrealizat unui raport de constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului, se arata la acel moment intr-un raspuns al DNA transmis HotNews.ro, care a intrebat daca procurorii ancheteaza relatiile contractuale dintre Loteria Romana si Intralot.

Reamintim ca HotNews.ro a aratat in mai multe randuri ca Guvernul Ponta nu doreste ca Loteria Romana sa renunte la contractele paguboase pe care le are cu firma greaca Intralot. De asemenea, HotNews.ro a aratat cum favorizeaza Ministerul Finantelor firma Intralot pentru un nou acord cu Loteria Romana.