Contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de prelungire a arestarii se judeca luni la Curtea de Apel
Tot atunci, avocatul Alexandru Chiciu a declarat ca Oprescu sufera de 12 afectiuni grave, fapt atestat si de un judecator de drepturi si libertati, iar apararea va apela la toate parghiile legale pentru a-l scoate pe acesta din arestul preventiv.
Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.
Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si sa dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Gazonul a bătut recordul negativ de calitate pentru unul abia inaugurat şi a fost aruncat ulterior la gunoi. Nici cel nou nu e mai grozav.
S-a constatat că nici acoperişul nu poate fi deschis aproape niciodată - ori e prea frig, ori îşi pierde garanţia, ori nu merită să fie folosit. Toate astea în condiţiile în care costurile stadionului au urcat la peste 200 de milioane de euro!
Pasajul Basarab, costul estimat de specialiştii japonezi care au lucrat la studiul Jaica în anul 2000 a fost de 60 milioane euro, pentru ca în final costurile să ajungă la 255 milioane euro.
Mai mult de 25% din costuri sau dus la PROIECTANTI ! ( pentru perioada 2011-2014, 1,46 miliarde lei fără TVA (aproximativ 347 milioane euro)
Afacerea „sediul de lux”, a lui Oprescu, se poate descrie în cifre astfel: aproximativ 12 milioane de euro (chirie anuală) pentru un sediu de lux de 14 etaje situat pe Splaiul Independenţei şi nu mai puţin de 18,1 milioane de euro pentru reconsolidarea sediului Municipalităţii care nu se mai termină.