Curtea de Apel Bucuresti judeca luni contestatia primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instantei de a-i prelungi cu 30 de zile masura arestului preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, informeaza Agerpres.

Sorin Oprescu, in catuseFoto: Mediafax

Avocatii lui Oprescu au anuntat sambata ca au depus o noua cerere la Arestul Capitalei, prin care solicita ca primarul sa fie internat intr-un spital, pentru a fi supus unor investigatii medicale.

Tot atunci, avocatul Alexandru Chiciu a declarat ca Oprescu sufera de 12 afectiuni grave, fapt atestat si de un judecator de drepturi si libertati, iar apararea va apela la toate parghiile legale pentru a-l scoate pe acesta din arestul preventiv.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.