Luni, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal la aceasta data in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in sud-est. Cerul va avea innorari temporare, va ploua pe arii relativ extinse in regiunile vestice, sud-vestice si centrale, precum si in zonele montane si submontane, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vor fi mai ales averse, ce pot fi insotite de descarcari electrice, informeaza ANM, citata de Mediafax.

In restul teritoriului, aversele vor fi pe spatii mici, seara si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18 grade in Dealurile de Vest si 24...25 de grade in Baragan, Podisul Dobrogei si al Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 16 grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari temporare, iar seara si noaptea trecator va ploua slab. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul a 23 de grade, iar cea minima va fi de 12...13 grade.

Marti, valorile termice vor fi in continuare usor mai ridicate decat mediile climatologice specifice primei decade de octombrie in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros si va ploua pe arii restranse in estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte si izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 24 de grade, iar cele minime intre 7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 15 grade pe litoral.