Fiul unui parlamentar iordanian, student la medicina in Ucraina, a devenit membru al retelei teroriste Stat Islamic si, in pofida eforturilor familiei de a-l opri, a comis un atentat sinucigas in Irak, anunta surse oficiale iordaniene citate de site-ul israelian YnetNews.com, preluat de Mediafax.

Parlamentarul iordanian Mazen Dalaeen a anuntat sambata ca s-a intalnit ultima data cu fiul sau in varsta de 23 de ani in luna iunie, in Ucraina, unde acesta studia medicina. Parlamentarul a avut o disputa cu fiul sau, Mohammed Dalaeen, pe tema activitatilor retelei teroriste Stat Islamic.

A doua zi dupa disputa, Mohammed s-a retras de la Facultatea de Medicina si a mers in Irak, prin Turcia si Siria, devenind membru al retelei teroriste Stat Islamic.

Deputatul iordanian a aflat sambata, de pe site-uri afiliate grupului terorist Stat Islamic, ca fiul sau, care primise pseudonimul "Abu Baraa iordanianul", a comis un atentat sinucigas in Irak, vizand militari irakieni.

Iordania participa la coalitia internationala condusa de Statele Unite care efectueaza raiduri aeriene impotriva pozitiilor teroriste din Siria si Irak.

"Fiul meu avea totul, o familie, bani, studia medicina, dar era controlat de ganduri teribile. A fost indus in eroare si manipulat de reteaua terorista Stat Islamic. Reteaua Stat Islamic este in fiecare casa prin televiziune si Internet. Comportamentul fiului meu se schimbase complet. Devenise alienat si isi lasase o barba mare", a declarat deputatul Mazen Dalaeen.