Romania apreciaza modul in care Iordania gestioneaza criza refugiatilor, dar si faptul ca Regatul Hasemit ramane "o insula de stabilitate si libertate" intr-o zona macinata de conflicte.

Acest mesaj a fost transmis, sambata, la Amman, de premierul Victor Ponta omologului sau iordanian Abdullah Ensour, relateaza Agerpres.

"Am un mesaj special, venind dintr-o tara europeana. Ca noi stim si apreciem foarte mult felul in care gestionati problema uriasa a refugiatilor. Ne plangem in Europa de 80.000 de oameni, cum ii impartim, cum avem grija de ei, 6.000 in Romania, 5.000..., iar dumneavoastra deja gazduiti 1,4 milioane si faceti lucrul acesta deja de 4 ani. (...) Impreuna cu Turcia gazduiti cea mai mare parte a refugiatilor. Intelegem cat de dificil va este si cat de mult trebuie sa apreciem acest lucru", a spus Ponta, in cadrul discutiilor din plenul comun al celor doua delegatii - romana si iordaniana.

Premierul roman a apreciat totodata stabilitatea politica din Iordania, dar si investitiile importante pe care aceasta tara le face in domeniile sanatatii si educatiei.

"Apreciem ca Iordania ramane o insula de stabilitate in aceasta regiune foarte dificila, cu multe provocari si conflicte in jurul dumneavoastra. Sunteti o insula de stabilitate, de libertate, o tara care investeste foarte mult in educatie si sanatate", a afirmat Ponta, adaugand ca cele doua guverne trebuie sa faca mai mult in ceea ce priveste cooperarea economica.

Victor Ponta a avut sambata dupa-amiaza o intalnire tete-a-tete cu omologul sau iordanian, Abdullah Ensour, iar duminica va fi primit in audienta de Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.