Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a efectuat joi si sambata o vizita de lucru la Napoli, Italia, respectiv la Sevilla, Spania, prilej cu care a participat la o serie de evenimente de informare a lucratorilor romani care isi desfasoara activitatea in strainatate, informeaza site-ul personal al lui Liviu Pop, preluat de pagina de Facebook a ministerului sau.

Infochiosc pentru romanii ce muncesc in strainatateFoto: liviumarianpop.ro

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului "Dezvoltarea capacitatii institutionale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetatenilor romani migranti!", cofinantat din Fondul Social European.

Potrivit ministrului, scopul proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor de informare oferite cetatenilor romani aflati la munca in strainatate prin dezvoltarea unei retele de puncte de informare de tipul "infokiosk" cu ecrane de tip "info-touch".

Printre altele, aceste infokioskuri furnizeaza cetatenilor informatii privind drepturile si obligatiile pe care un migrant le are in tara de destinatie, informatii legate de asigurarile de sanatate, de contractele de munca.

O alta categorie de informatii vizeaza oportunitatile din Romania pentru cei care doresc sa revina in tara. Acestea se refera la politicile Guvernului Romaniei care vizeaza migrantii, oportunitati de munca.

In cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o in Italia, ministrul Liviu Pop a inaugurat doua infokiosk-uri la Foggia si la Napoli.

Astfel de infokioskuri se amplaseaza in principalele opt state membre UE de destinatie ale cetatenilor romani: Spania - Motril, Pamplona, Almendralejo, Valencia; Italia - L'Aquila, Napoli, Reggio Calabria, Foggia; Marea Britanie si Irlanda de Nord - Belfast, Birmingham si Glasgow; Germania - Munchen, Wiesbaden si Mainz; Grecia - Larissa si Patras; Franta - Bordeaux si Lille, Irlanda - Cork si Galway; Cipru - Limassol si Paphos.