Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Bistrita Nasaud au efectuat cinci perchezitii, in patru locuinte din judetele Vaslui si Prahova, precum si intr-o camera din Penitenciarul Iasi, la persoane banuite de inselaciune, informeaza Politia Romana.

In urma perchezitiilor efectuate au fost ridicate telefoane mobile si cartele telefonice.

Un tanar, in varsta de 25 de ani, incarcerat in Penitenciarul Iasi, este banuit ca, in perioada 07-16 septembrie a.c., ar fi indus in eroare patru femei, din judetele Bistrita-Nasaud, Vaslui si Suceava, prezentandu-se ca fiind medic.

Acesta le-ar fi comunicat persoanelor vatamate faptul ca un membru al familiei ar avea nevoie de o interventie chirurgicala, intrucat ar fi fost implicat intr-un accident de circulatie, sens in care le-ar fi solicitat acestora sume de bani si bijuterii, arata sursa citata.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul ca tanarul, de 25 de ani, ar fi coordonat telefonic cei trei tineri, cu varste cuprinse intre 19 ani si 28 de ani, din judetul Vaslui, aflati in stare de arest in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud din data de 17 septembrie a.c., care ar fi intrat in contact cu persoanele vatamate, ridicand de la acestea sumele de bani solicitate.