Premierul Victor Ponta si-a inceput sambata vizita oficiala de doua zile in Iordania. Seful guvernului roman a ajuns la Amman in jurul pranzului, fiind intampinat de ministrul Sanatatii din Regatul Hasemit, Ali Hyasat, informeaza Agerpres.

Victor Ponta va avea sambata dupa-amiaza o intrevedere cu omologul sau iordanian Abdullah Ensour, care va fi urmata de discutii in plenul celor doua delegatii.

In prezenta celor doi premieri, vor fi semnate, in cursul serii, doua memorandumuri de intelegere in domeniile agriculturii si economiei.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si omologul sau iordanian Ahmed Mufleh Akef Zu'bi vor semna Memorandumul de intelegere privind cooperarea in domeniul agriculturii, iar ministrul Economiei, Mihai Tudose, si ministrul Industriei si Comertului din Regatul Hasemit al Iordaniei, Maha Ali, vor parafa o Declaratie-Minuta privind cooperarea dintre cele doua ministere.

In cea de a doua zi a vizitei, premierul Victor Ponta se va intalni cu reprezentanti ai Consiliului Oamenilor de Afaceri Irakieni

si cu membri ai Camerei de Comert a Regatului Hasemit al Iordaniei.

Ulterior, Ponta va fi primit in audienta la Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.